Elektrische barbecues

Met een elektrische barbecue zijn houtskoolvingers en rookoverlast bij de buren voorbij. Zet je elektrische barbecue aan en geniet binnen no-time van jouw zelfgemaakte spareribs, kip of een lekkere zalmmoot. Met je elektrische barbecue grill je ook je verse groenten voor een extra frisse bite. En verandert je zwoele zomeravond ineens in een zomerse stortbui? De elektrische tafelbarbecue is makkelijk te verplaatsen naar een plekje onder het afdak, of zelfs naar binnen. De elektrische barbecue stinkt namelijk niet en vormt weinig tot geen rook, dus je gaat gewoon binnen verder! Bekijk snel ons complete assortiment en bestel zo'n handige elektrische barbecue.

Voordelen van een elektrische barbecue

Een elektrische barbecue heeft veel voordelen. Krijg je trek? Plug het apparaat in het stopcontact en binnen twee tot vijf minuten is je elektrische bbq op de juiste temperatuur. De temperatuur stel je zelf heel gemakkelijk in. Omdat je niet afhankelijk bent van houtskool, blijft de temperatuur bij een elektrische bbq heel constant. Dat is extra handig wanneer je gerechten maakt die langer moeten garen op de grillfunctie, want zo houd je alles onder controle. Tijdens het barbecueën stijgt de geur van je gerechten langzaam op. Deze geur is bij een elektrische bbq vergelijkbaar met een kooklucht. Je krijgt dus geen vieze rooklucht zoals bij het gebruik van houtskool. Bovendien is je elektrische barbecue zo veilig, dat je deze gerust binnen kunt gebruiken. En heb je je buik rondgegeten? Dan maak je de elektrische bbq heel eenvoudig weer schoon. Wil je nog meer voordelen van de elektrische barbecue weten? Probeer het dan gewoon een keertje zelf.

Elektrische bbq en toch de smaak van rook?

Sommige mensen zeggen dat ze liever geen elektrische barbecue kopen, omdat je daarmee de smaak van de traditionele bbq mist. Maar dan hebben zij nog nooit de gerechten van een moderne elektrische barbecue geproefd! Wist je dat de smaak waar zij naar verwijzen, eigenlijk gewoon de smaak van verbrand vet is? Bij een houtskoolbarbecue lekt het vet van je heerlijk gemarineerde vlees op de kooltjes. Het vet verbrandt en zorgt daardoor voor de klassieke rooksmaak. Ook zorgt het vet kortdurend voor extra felle vlammen die je vlees makkelijk verbranden. Daardoor krijg je die typische rooksmaak, maar gezond is dat niet. Gelukkig is er een gezonde variant voor elektrische barbecues. Voeg een rooksmaak toe met cederhouten bbq-plankjes of verwarm een bakje met speciale kruidenolie voor je elektrische barbecue. Zo heb je niet alleen een extra subtiele smaak aan al je gerechten, maar kun je met je elektrische bbq nog veel meer variëren dan mensen met een traditionele houtskoolbarbecue.

Elektrische barbecue tafelmodel

Kies je voor een elektrische bbq, dan heb je keus uit verschillende maten en modellen. De grotere modellen met deksel zijn vooral handig in de tuin. Tuinbarbecues bieden je alle ruimte om veel gerechten tegelijk te bereiden, zodat je een heerlijke en gezellige avond tegemoet gaat met je familie of vrienden. Sommige tuinbarbecues kunnen losgemaakt worden van het onderstel, zodat je deze ook als tafelbarbecue kunt gebruiken. De Tristar is een goed voorbeeld van een allround elektrische barbecue. Heb je wat minder ruimte, kies dan voor een tafelbarbecue. Dit kleinere model is vooral geschikt voor een gezellige avond met twee tot vier personen. Dat is handig voor de die-hard barbecuefan die ook in de winter binnenshuis de elektrische bbq aanzet, of wanneer je een klein balkon hebt waarop rook en open vuur niet is toegestaan. Dit kleinere model berg je eenvoudig op in een keukenkastje. Ga je op vakantie? Dan neem je gemakkelijk een elektrische barbecue mee. Leuk voor een avondje op het balkon op je eigen appartementje aan de Costa Brava!

Waar moet je op letten als je een elektrische bbq koopt?

Je hebt ruime keus als het om elektrische barbecues gaat. Stel jezelf vooraf deze vragen en je weet precies waar je op moet letten als je een elektrische bbq koopt:

  • Met hoeveel mensen ga je eten? Kijk goed naar het rooster en de ruimte voor een grillplaat om te bepalen of je voldoende ruimte hebt;
  • Op een klein balkon barbecue je gemakkelijk met een kleine barbecue. Maar in een grote tuin kun je kiezen voor een grotere tuinbarbecue. Vergeet ook niet om een verlengsnoer aan te schaffen als je een grote tuin hebt;
  • Hoe snel wil je eten? Hoe meer Watt, hoe sneller je barbecue op een hoge temperatuur is;
  • Met een elektrische barbecue met deksel kun je ook indirect grillen of zelfs cupcakes bakken;
  • Bestel ook meteen accessoires voor je barbecue. Bijvoorbeeld een grillplaat, schoonmaakborstels of een rookhout voor een authentieke barbecuesmaak. Zo kun je direct aan de slag.

Schoonmaaktips

Is dit je eerste elektrische barbecue? Dan sta je versteld hoe snel je bbq weer schoon is. Een tip vooraf: gebruik je de elektrische grillplaat, zorg dan altijd dat je deze goed invet voor je begint met barbecueën. Dat scheelt je veel schoonmaakwerk achteraf. Ben je klaar met eten? Zet de barbecue gerust nog even op de hoogste stand om vet en sappen op het verwarmingselement te laten verdampen. Wacht daarna tot je barbecue is afgekoeld. Je maakt deze nu makkelijk schoon met behulp van een spons of een speciale schoonmaakborstel voor de barbecue. Gebruik daarbij afwasmiddel en een beetje warm water. Gebruik niet te veel water, want dat kan je barbecue ernstig beschadigen of kortsluiting veroorzaken. Is het tijd voor een grote schoonmaakbeurt, verwijder dan ook voorzichtig het warmte-element. De grillplaat borstel je schoon met een roestvast stalen schoonmaakborstel. Let er wel op dat je de barbecue nooit onder stromend water houdt. Let er ook op dat je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald, zodat je jezelf niet per ongeluk verbrandt of kortsluiting veroorzaakt. Zo maak je je barbecue veilig en snel schoon.

Vragen en advies

Kies de elektrische barbecue die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een elektrische bbq? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links